У Львові в парку «Знесіння» планують збудувати адміністративну будівлю Музею народної архітектури й побуту імені Климентія Шептицького. Інститут проєктування «Комфортбуд» розробив проєктно-кошторисну документацію. Її збудують поруч із головною алеєю, яка веде до входу у Шевченківський гай.

Шевченківський гай у Львові отримає адмінбудівлю з «зеленим» дахом — The Village Україна

Будівля має вдало інтегруватися в природне середовище. А також це приміщення має бути комфортним та безпечним для працівників. Авторами цієї концепції стали львівські архітектори Ігор та Марта Цимбровські. Згідно з проєктною документацією планують збудувати одноповерхову будівлю з панорамними вікнами та озелененими стінами й дахом.

«Каркас, колони та стіни будівлі будуть виконані із залізобетону – це гарантуватиме надійність конструкції та осучаснить її фасади. Важливим елементом оздоблення, за задумом архітекторів, стане скло. А головною особливістю будівлі буде покрівля, виконана із використання «зелених» технологій. Такий підхід матиме ще й експлуатаційні переваги: дах слугуватиме теплоізолятором, поглинатиме вуглекислий газ та знижуватиме рівень шуму в приміщеннях»,- розповідають проєктанти.

 

Перший поверх – адміністративні приміщення. Кабінети будуть максимально світлі та просторі. У приміщенні планують двері та перегородки зробити скляні. Також проєктом передбачено панорамні вікна. Водночас проєктанти запевняють, що приміщення матиме хорошу звукоізоляцію.
У підземному рівні будівлі планують санітарно-побутові приміщення для технічних працівників музею, інвентарні кімнати, технічний архів та інші допоміжні приміщення.
Даний проєкт розроблений з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

«Будівля буде повністю пристосованою також і до вимог інклюзії – проєктом передбачено безперешкодний доступ для людей з обмеженими можливостями. Ще однією родзинкою проєкту стане й затишний внутрішній дворик, облаштований для відпочинку працівників музею», – додають у «Комфортбуді».