У селі Чкалове, що на Дніпропетровщині, завершують реконструкцію амбулаторії за президентською програмою «Велике будівництво». На даний час проводять внутрішні оздоблювальні роботи. Далі візьмуться за благоустрій території. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 

«Нова амбулаторія обслуговуватиме майже 2 тис. місцевих. Там можна буде отримати консультацію, пройти діагностику», – розповів Валентин Резніченко.

 

Утеплена та комфортна будівля вже готова. Підрядники проклали всі внутрішні комунікації та облицювали фасад.

У Чкаловому завершують будівництво амбулаторії. Суспільство ДНІПРОГРАД

 

 

«Внутрішні роботи майже завершені. Залишилося покласти кахлі, лінолеум та облаштувати стелю. Потім встановимо сантехніку. Працюємо у три зміни», – зазначив директор підрядної організації Віктор Стрілець.

 

Також у Чкалівській амбулаторії встановили автономну очисну систему «Біолайн». Всі каналізаційні стоки будуть збиратися у спеціальну ємкість і очищатися. Устаткування вже встановили, залишилося підключити електронне управління. Таким чином отримають технічну очищену воду, яку можна буде використовувати для поливу.
Територію біля амбулаторії огородять. Покладуть тротуарну плитку. Облаштують освітлення та встановлять лавки.
У новій амбулаторії облаштують кабінети для прийому хворих, кімнату відпочинку, процедурну, маніпуляційну. А ще житло для двох лікарів – фактично окремі однокімнатні квартири. Амбулаторія дуже необхідна селу, кажуть місцеві жителі. Старій будівлі було вже понад 40 років й обладнання застаріле.