У Львові протягом 2021 року запланували провести капітальний ремонт площі Коліївщини. Загальна вартість проєкту становить понад 3 мільйони гривень. Фінансування робіт буде здійснюватися коштом проєкту «ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину» та місцевого бюджету. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. Вже визначено переможця тендеру, з яким мають намір укласти угоду.

 

«Ми провели процедуру закупівлі щодо капітального ремонту території площі Коліївщини. Відповідно маємо намір укласти договір з ТОВ «Вельт Капітал», що є переможцем у згаданій закупівлі. Вартість робіт складає, згідно з пропозицією підрядної організації 3 236 758,00 грн», – повідомили в управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради.

 

 

Площа Коліївщини (Львів) — Вікіпедія

Відповідно до проєкту капітального ремонту площі Коліївщини передбачено: ремонт покриття площі, доповнення озеленення, встановлення елементів благоустрою, встановлення копії старого львівського ліхтаря та відтворення давньої криниці ХІХ ст.

Покриття площі заплановано з повторним перекладанням на нову основу існуючого мощення ХІХ – поч. ХХ ст. – бруківки кам’яної великорозмірної (200х200х200мм). Також планують використання існуючих кам’яних бордюрів та заміну існуючих бетонних бордюрів неналежної якості на аналогічні нові кам’яні. Серединну частину площі, яка поєднує також озеленені фрагменти території, заплановано замощувати дрібною гранітною пиляно-колотою бруківкою світло сірого кольору розміром 70х70х70мм. Завдяки такому типу покриття дана частина території буде отримувати краще зволоження через проникання вологи у шви між бруківкою, а не виводитиме всю дощівку у дощову каналізацію, таким чином створюючи більш сприятливий мікроклімат для існування зелених насаджень на площі та перебування людей, що тут відпочивають.

Також проєктом передбачено заміну існуючої дощової каналізаційної мережі та підведення нових мереж водопостачання і водовідведення до криниці.