Нещодавно у селі Воротнів за кошти бюджету Підгайцівської ОТГ здійснили капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Гірській.


Через брак коштів ось уже понад 30 років тут проводили тільки ямкове латання дороги. Внаслідок цього на проїжджій частині утворилися тріщини, виникла ямковість, що призвело до необхідності реалізації даного проєкту. Проїжджу частину вулиці замостили бруківкою. Сільська громада для покращення стану доріг надає перевагу саме бруківці, тому що при потребі легко демонтувати її для доступу до комунікаційних мереж. Також менш затратною буде часткова заміна даного покриття.

Якщо потрібно відремонтувати комунікації чи утворилася яма – вирішити ці проблеми на асфальті буде затратно. І «латання» матиме неестетичний вигляд. А бруківку при потребі можна легко демонтувати, а потім покласти назад. І вартість робіт з укладання фігурних елементів мощення нижча, ніж вартість робіт з влаштування асфальтного покриття», – каже сільський голова Юрій Семенюк.

У 2018 році в селі Підгайці вперше застосували укладання бруківки на трьох вулицях: Свободи, Симиренка та Грінченка. Оцінивши всі переваги цього сучасного матеріалу, дороги в населених пунктах ОТГ і надалі будуть замощувати бруківкою.

У селі під Луцьком капітально ремонтують дорогу