До святкування дня міста у Миколаєві завершують реконструкцію Соборної площі. Загальна вартість проєкту складає близько 10 млн грн. Нагадаємо, день міста Миколаїв святкують у другу суботу вересня. Місту завжди є чим приємно здивувати не тільки його жителів, але і гостей. Ніхто не залишиться без яскравих вражень.

 

На даний час йдуть завершальні роботи з реконструкції Соборної площі. Підрядник встановлює чотирнадцять 16-метрових опор освітлення. Спеціалісти виконують підготовчі роботи для замощення на площі 6 смуг декоративної світлодіодної бруківки, встановлюють шафи управління. Для озеленення площі близько 100 дерев встановлять у спеціальних контейнерах. Для любителів відпочинку в зеленій зоні на стику площі з Флотським бульваром буде облаштовано громадський простір. А згодом буде проведена реконструкція і самого бульвару. Та частина площі, де були знайдені цікаві старовинні речі, буде взята під скло.

У центрі Миколаєва знайшли залишки будівлі магістрату кінця XVIII століття
Нагадаємо, під час реконструкції площі міста Соборної у Миколаєві археологи знайшли залишки будівлі, датованої 1795 роком. Попри зовнішню простоту, знахідка потребує збереження як частина історії зародження міста.