У мікрорайоні Корбутівка завершили облаштування скверу. Нові лавки, ліхтарі, смітники та тротуарна плитка з елементами «вишиванки»- такий вигляд сьогодні має «Музей каменю Житомирщини». Хоч проєкт не став переможцем бюджету участі 2018 році, його все ж вирішили реалізувати.
Почали реалізовувати цей проєкт наприкінці 2019 року. Роботи виконувала підрядна компанія ТОВ «Полісся Міськбуд». Загальна вартість згідно з кошторисом становить майже 1,5 мільйона гривень.
Завершений об’єкт 2 червня 2021 року управління капітального будівництва передало на баланс КП «Зеленбуд». Але наразі тут не вистачає головного елементу музею – каміння. За словами начальника управління, кошти на експонати не були передбачені.

 

«В проєкті було виділено обмежено коштів. Було запроєктовано гранітні види плитки, викладено воно у формі вишиванки. Але самі камені в проєктно-кошторисну документацію не входили. З автором проєкту була домовленість, що він проведе збори з нашими виробниками, хто утримує кар’єри, й кожен працівник надасть свою експозицію. Перемовини ще ведуть, думаю, що найближчим часом всі експозиції будуть виставлені», – пояснив начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

З різних кар’єрів Житомирської області планують привести близько 20 експонатів. Яких вони будуть розмірів, остаточно ще не вирішили.

 

«Вони йдуть по два боки, зараз там півколом висаджені туї та самшит, і на цих місцях буде 20 експозицій каменю. Різні були пропозиції, хотіли брили ставити по 1,5-2 тонни, пропозиція каменярів – вже готова конструкція метр на метр, з одного боку шліфована, полірована, обрізана, і на ній табличка з назвою порід», – говорить В’ячеслав Глазунов.

 

 

 

В управлінні капітального будівництва зазначили, що каміння у сквері на вулиці Чуднівській мають встановити до кінця літа.