На головній та найдовшій вулиці Хмельницька планують облаштувати заїзну кишеню. Це дозволить розширити проїжджу частину.
Через вузькі дороги та збільшення кількості транспортних засобів затори у центрі міста вже давно стали звичним явищем. Щоб трохи розвантажити вулицю Кам’янецьку на зупинці «Філармонія» (у напрямку руху з центру міста) облаштують заїзну кишеню для громадського транспорту.

«У нас в місті дороги не дуже широкі, а транспорту стає все більше. Час від часу виявляються критичні місця, де треба забрати зі смуги руху громадський транспорт. Одна з таких точок – вулиця Кам’янецька, зупинка «Філармонія». Це пов’язано з тим, що одразу за світлофором величезна зупинка, де багато транспорту зупиняється. Потім громадський транспорт починає рух і виїжджає на ще одну смугу. Таким чином практично повністю заблоковується дві смуги, що сприяє створенню затору на перехресті вулиць Гагаріна – Кам’янецька», – розповідає заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

 

Проєкт на облаштування заїзної кишені був підготовлений ще у 2019 році. Минулого року провели підготовчі роботи. Департамент архітектури здійснив демонтаж кіосків з зупинки. Про них тепер нагадує нерівний асфальт та вищерблена тротуарна плитка під ногами. І тільки у 2021 році виділили кошти на реалізацію даного проєкту. Загалом створення заїзної кишені міській казні приблизно обійдеться у 2,5 мільйона гривень.

«Об’єкт дороговартісний. Це пов’язано з тим, що тут складний рельєф. Треба будувати підпірну стінку зі сторони будинків. Також є інженерні мережі, які частково треба виносити за межі самої кишені. Кишеня будуватиметься згідно з нормами: бетонна армована плита і три шари асфальтно-бетонного покриття», – коментує Василь Новачок.

Як зазначають в Департаменті інфраструктури, цього року більше заїзних кишень в місті будувати не будуть. Однак, додатковими з’їздами для громадського транспорту необхідно облаштувати практично весь центр міста.