В Одесі 25 вересня 2020 року відбулося урочисте відкриття оновленого дитсадка № 145 на вул. Академіка Воробйова. Дошкільний заклад може прийняти до 200 дітей. Жителі мікрорайону Слобідка чекали відкриття цієї установи.

Дошкільний заклад був збудований у 1963 році та тільки тепер вперше пройшов повний капітальний ремонт.

«Фактично це новий дитячий садок, старим залишився тільки конструктив. Проведено заміну покрівлі та утеплення фасаду, внутрішні оздоблювальні роботи, повністю оновлені кухонне обладнання та меблі, упорядкована територія. Також встановлено сучасну систему пожежної безпеки й сонячні батареї, а в групах – систему регулювання температурного режиму», – зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

У дитячому садку при медпункті облаштували ізолятор, де діти з ознаками захворювання зможуть перебувати до приїзду лікарів і батьків.

Директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич зазначила, що за п’ять років це вже п’ятнадцятий дитячий садок, який пройшов повну реновацію. Крім того, практично в кожному навчальному закладі міста проводили необхідні ремонтні роботи без зупинки навчального процесу.
Також, покращили благоустрій у сквері ім. Старостіна, що розташований біля дошкільного закладу №145. Згідно з проєктною документацією вартість виконаних робіт становить більше одного мільйона гривень. У сквері облаштували дитячий та спортивний майданчик, пішохідні доріжки замостили тротуарною плиткою, встановили освітлення, нові лавки та урни.

Фото автора

Фото атвора