За останні роки в Кременчуці зроблено чимало комплексних ремонтів на магістральних автошляхах, внутрішньоквартальних проїздах і тротуарних зонах. Місцеві жителі вже звикли до того, що тротуари з асфальтованих поступово перетворюються на бруковані. Нові пішохідні зони з’явились у декількох районах міста: Молодіжному, Раківці, центральній та нагірній частині. У світовій практиці тротуари вже давно замощують плиткою, і Кременчук у цьому плані не поступається. Якісна та красива тротуарна плитка з кожним роком все частіше з’являється на вулицях міста.

В Кременчуці застосовують саме європейський метод безшовного укладання тротуарної плитки. Завдяки цьому відремонтовані пішохідні зони стають зручними для пересування, у тому числі  для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також це додає вулицям міста яскравий естетичний вигляд.

«Метод мощення тротуарів плиткою дозволяє оперативно реагувати на будь-які аварійні ситуації, що можуть виникати на інженерних комунікаціях. За необхідності тротуарна плитка в місцях виникнення поривів може бути швидко знята, а після їх усунення – покладена заново. Така технологія вже давно використовується в європейських країнах, вона є зручною, а головне довговічною. До того ж дозволяє зекономити бюджетні кошти, які можуть бути спрямовані на інші потреби містян», – зазначає мер міста Віталій Малецький.

Важливо також, що тротуарна плитка менше нагрівається влітку, ніж асфальтне покриття та не виділяє шкідливі речовини на відміну від асфальту.