В Одесі заплановано капітальний ремонт школи № 75. На реконструкцію даного проєкту буде виділено близько 60 мільйонів гривень. Тут навчаються діти з особливими освітніми потребами.

Результат пошуку зображень за запитом ремонт Одеської школи №75
Нагадаємо, у 2020 році було здійснено перший етап капітального ремонту спеціалізованого навчального закладу в рамках міської цільової програми «Рівність». Будівля школи була побудована в 1885 році, і масштабного капітального ремонту тут не проводили. В процесі капремонту були виконані роботи з посилення фасаду будівлі, замінено покрівлю школи, повністю виконані роботи із заміни інженерних систем.

 

На замовлення управління капітального будівництва Одеської міської ради у 2020 році розроблено проєкт реконструкції Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 75, розташованій на вулиці Садовій, 4. Другий етап реконструкції передбачає 1-2-3-поверхових дворових будівель старого корпусу школи та майстерень у 2-3-поверхові корпуси школи. Загальна площа будівель до реконструкції складає 1 177 кв.м, після реконструкції – 1 605 кв.м.
Наразі проводиться тендерна процедура щодо визначення виконавця робіт. Початок аукціону відбудеться 22 лютого 2021 року. Завершити роботи по реконструкції навчального закладу підрядник зобов’язаний до 31 грудня 2022 року.

Одеська спеціалізована загальноосвітня школа № 75 є державним закладом з денною формою навчання та призначена для навчання дітей з особливими потребами. Наразі до школи прикріплені 179 учнів вказаної категорії. Для деяких з учнів організоване дистанційне навчання з дому, інші проходять навчання в будівлях корпусів школи. Проєкт реконструкції розроблено з урахуванням чинних норм і вимог по доступності. Зокрема кошторисною документацією передбачено: встановлення пандусів, спеціальних підйомників для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, облаштування тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля, спеціальних пристроїв для людей з порушеннями слуху. Всі приміщення пристосовані для навчання дітей з особливими потребами, а також передбачені інклюзивні санвузли.